Copyright © 2011-2020  -  BackInTime
PÁLDEÁK KATINKA - voce

M-am născut pe 17 aprilie, anul 1988, în Sfântu Gheorghe. Am absolvit liceul de arta "Plugor Sándor", clasa de muzică, secția pian și canto.
De la vârsta de 3 ani am fost fascinată de muzică, și la întrebarea adresată de către mama mea, -"ce vrei să devii, când vei fi mare?", răspunsul bineînțeles a fost, -"cântareață".
În liceu am fost componenta corului "Campanella", iar în clasa a 9-a am cântat în corul "Eufonia". A fost o experiență fascinantă, am călătorit mult, am luat parte la numeroase concursuri, chiar am și câștigat. Încă din clasa a 12-a m-am înscris la "Școala populară de Arte", secția "Canto", unde până în anul 2015 am învățat muzica ușoară. Am luat parte la mai multe concursuri, dar în același timp am fost solistă în mai multe trupe. După terminarea liceului, ascultând de sfaturile multor oameni, care îmi spuneau, că nu merită să merg mai departe alături de muzică, m-am înscris la facultatea "Spiru Haret", secția "Limbi străine". Au trecut zile, săptămâni, însă nu puteam să-mi iau gândul de la dorința de a cânta, simțeam, știam că trebuie să fac ceva, urgent!
În anul 2016 am avut norocul să ajung la formatia "BackInTime". Am simțit din prima: "asta e, a meritat să aștept, să lupt"! Cel mai important lucru pentru mine este să pot învăța cât mai mult, deoarece omul cu cât învață mai mult, își dă seama, cât de mult mai are de învățat. Acesta este mottoul meu. În timpul liber ascult multă muzică bună, dar îmi petrec foarte mult timp și cu băiețelul meu. Dintre artiștii mei preferați aș aminti pe Carol Emerald, Lara Fabian, Eros Ramazotti.

Zodie: berbec
Situație familială: mama a unui minunat băiețel
Hobby: muzica, sport
Mâncarea preferată: salate
MAKKAI KÁLMÁN (ÖCSI) - chitară, voce

M-am născut la data de 22 septembrie 1974 în municipiul Aiud. Am început să cânt la vioară din clasa I-a și am studiat cinci ani la modul cel mai serios. În clasa a-VI-a cu ocazia sărbătorilor de Crăciun am primit din partea părinților o chitară acustica românească de o calitate îndoielnica, dar a fost de ajuns  să nu mai las din mâna acest instrument. Prima formație în care am cântat a fost “EUTHANASIA” înfiintata în anii mei de școală împreună cu câtiva prieteni entuziasti. Am abordat un repertoriu rock (Metallica, Sodom, Accept etc) dar nu numa (AC\DC, Creedance Clearwater Revival, Beatrice etc). Ne-am bucurat de un real succes la nivelul orașului nostru și am avut chiar și câteva concerte. La 18 ani am plecat din orașul meu natal ajungând la Sf.Gheorghe, unde într-un timp relativ  scurt am fost primit într-o formație locală, numita ”SEMAPHORE”. Cu această formație am participat la numeroase festivaluri unde am câștigat numeroase premii (1995-Festivalul studentesc, premiul III, și tot în cadrul acestui festival am luat locul II ca și cel mai bun chitarist. Ca rod al acestei perioade a apărut și albumul ”Gondolatok” (“Gânduri”). Majoritatea melodiilor au fost compozițiile mele. Au fost realizate chiar și videoclipuri care au fost transmise pe canalul de televiziune TVR1. În a doua parte a anului 1990 mulțumita lui Pál Zakariás am intrat în lumea furtunoasă a nunților și a muzicii din restaurante, cluburi, baruri unde am avut ocazia să-mi perfecționez diferite genuri, stiluri și direcții muzicale, vocal-instrumentale. Între timp am colaborat și cu alte formații realizând câteva concerte. La cererea unui prieten am acceptat postul de chitarist solo-armonie, în B.V.N (Boala Vacilor Nebune). Cu aceasta formație am reușit să compunem un număr de melodii originale pentru un album pe care l-am și lansat și care s-a bucurat si de câteva videoclipuri care au putut fi urmărite în emisiunea lui Petre Magdin transmisa la orele târzii ale serilor rock. În următoarea perioadă am lansat în varianta demo câteva compoziții noi, dar fără un ecou spectaculos. Înainte de a se destrăma B.V.N am înființat trupa ”T.PANTHERS” cu care am pătruns în lumea muzicii progresive, cochetând și cu jazz-rockul. Am participat la multe festivaluri interpretând doar compozitii proprii. La festivalul de la Câmpulung Muscel am obținut premiul special al juriului. S-au născut așa doua înregistrări demo dar care nu au mai ieșit pe piata.
Halta următoare a fost formatia “HORIZONT” cu care din punctul meu de vedere am cântat genul de muzică cel mai apreciat de mine, respectiv rockul progresiv (Dream Theater) câțiva ani buni. Am muncit mult, am compus melodii noi, repetiții, participări la mai multe festivaluri, luând în genere locul întâi (fără falsă modestie). Videoclipurile au fost transmise la TVR1. A aparut chiar și un disc cu melodiile prezentate în aceste festivaluri. La festivalul  din Buzău am primit titlul de cel mai bun chitarist rock din țara. M-am ales din activitatea acestei perioade cu nenumărate diplome, distinctii și amintiri minunate.
După apusul trupei “Horizont” a urmat ”SECOND ATTEMPT” cu un stil nu chiar nou dar un gen cu totul aparte. Scopul nostru principal a devenit realizarea de noi compoziții și perfecționarea acestora. Esenta compozițiilor a fost creearea unei muzici cu ritmuri complicate (5-7 patrimi) bazate pe modelul rock-progresiv care a devenit și stilul de baza al formației. Cu această trupă am luat locul I la festivalul de la Câmpulung Muscel și am continuat activitatea prin concerte și turnee în țară și peste hotare.
În anul 1998, împreuna cu colegul meu Pál Zakariás am dat viața formatiei ”CADILLACS” care ne-a purtat în lumea rock’rollului, fusionului și a jazz-rockului. Urmează  creearea trupei “COUNTRY TRANSYLVANIA” cu un repertoriu country american original abordat într-un stil propriu croindu-ne astfel un drum în lumea muzicală transilvaneana. În anul 2004 am format formația “EQUINOX” cu care am cântat în general prelucrări din repertoriul universal asigurându-ne astfel participari la festivaluri, concerte, baluri sau orice alt eveniment muzical. În 2007 am lucrat la materialul unui nou disc dar care din păcate nu a mai apărut. Între timp am lucrat ca muzician de studio fiind  chitarist, basist și solist vocal. De asemenea am realizat multe orchestrații.
La începutul anului 2005 la cererea lui Kertész János am preluat postul de chitarist in formația “BUMERÁNG”. Aceasta a rămas fara basist. Chitaristul de atunci a preluat chitara bas iar eu am preluat chitara solo, cântând și cu vocea. În anul 2009 s-a născut proiectul ”CSERHÁTI  EMLÉKZENEKAR” (Cserhati tribute band) prelucrând și interpretând melodiile celebrei Cserháti Zsuzsa. A fost o mare provocare pentru mine și m-am perfecționat foarte mult. Trupa funcționeaza și astăzi. În 2010 mi-am luat adio de la formatia ”Bumeráng” și am intrat în formația vechiului meu prieten Zaki ,”BACK IN TIME3” pe postul de chitarist și solist vocal.

Zodie: fecioară
Starea civila: soț fericit și mândru tată a doi copii frumosi
Mâncarea preferata: orice dacă e cu maioneză
Muzica preferata: Rock progresiv (Dream Theater), TOTO, Steve Vai, Tony MacAlpine etc.
Hobby: să mă joc cu copilașii mei, să mă uit la DVD-uri muzicale, să ies la grătar și o bere cu prietenii
PÁL ZAKARIÁS - clape, voce

M-am născut în 25 iulie 1972 în municipiul Sf.Gheorghe, jud.Covasna. Am absolvit scoala ’’Tatrangi Sándor’’ iar la vârsta de 10 ani am început sa cânt la acordeon. În continuare am absolvit cursurile Școlii Populare de Artă din Sf.Gheorghe, secția clape (pian-sintetizator). După această perioada am început să cânt în diferite restaurante.
Primii pași în tărâmul profesionalismului i-am făcut singur. În anii respectivi l-am întâlnit pe Dombi Sándor, un bun muzicant al vremurilor, cu care am colaborat și cu care cuceream industria restaurantelor. Împreuna am înființat la Târgu Secuiesc, formația STOP.
Din anul 1990 am activat în permanență în diferite restaurante iar între anii 2006-2007 am avut contract ca pianist profesionist în Norvegia. În anul 1998 m-am întâlnit cu Makkai Kalman, iar împreună ne plăcea să rupem mereu barierele muzicale în toate restuarantele după bunul nostru plac. În perioada următoare am înființat formația ’’Cadillacs’’ cu care am cântat coveruri, repertoriu care l-am urmat și cu formația ’’Country Transylvania’’ în care am colaborat cu muzicieni foarte talentați.
Între anii 2002-2003 am fost membru al formatiei ’’Full Screen’’ după care m-am reorientat și am devenit membru fondator al formatiei ’’Back in time’’. În anul 2009 am făcut parte din formația ’’Cserhati emlekzenekar’’ (Cserhati tribute band) care a funcționat împreună cu cei mai talentati muzicieni din localitate. Tot în 2009 am înfiintat în paralel trupa ’’Prog.organ quartet’’ în care lucrez ca organist într-un stil progresiv rock si jazz-rock sau pur si simplu muzică rock orchestrală.
Toata această activitate s-a desfășurat în paralel cu formatia ’’Back in time’’. Începând cu anul 2010 activez ca organist și în formația ’’Room of the Floyd Affection’’.

Zodie - leu
Formatia preferată - Toto
Hobby - muzica bună în combinație cu berea rece
 
 
 
 
Zaki Zaki
Öcsi Öcsi
Kata Kata
PÁLDEÁK KATINKA - voce

M-am născut pe 17 aprilie, anul 1988, în Sfântu Gheorghe. Am absolvit liceul de arta "Plugor Sándor", clasa de muzică, secția pian și canto.
De la vârsta de 3 ani am fost fascinată de muzică, și la întrebarea adresată de către mama mea, -"ce vrei să devii, când vei fi mare?", răspunsul bineînțeles a fost, -"cântareață".
În liceu am fost componenta corului "Campanella", iar în clasa a 9-a am cântat în corul "Eufonia". A fost o experiență fascinantă, am călătorit mult, am luat parte la numeroase concursuri, chiar am și câștigat. Încă din clasa a 12-a m-am înscris la "Școala populară de Arte", secția "Canto", unde până în anul 2015 am învățat muzica ușoară. Am luat parte la mai multe concursuri, dar în același timp am fost solistă în mai multe trupe. După terminarea liceului, ascultând de sfaturile multor oameni, care îmi spuneau, că nu merită să merg mai departe alături de muzică, m-am înscris la facultatea "Spiru Haret", secția "Limbi străine". Au trecut zile, săptămâni, însă nu puteam să-mi iau gândul de la dorința de a cânta, simțeam, știam că trebuie să fac ceva, urgent!
În anul 2016 am avut norocul să ajung la formatia "BackInTime". Am simțit din prima: "asta e, a meritat să aștept, să lupt"! Cel mai important lucru pentru mine este să pot învăța cât mai mult, deoarece omul cu cât învață mai mult, își dă seama, cât de mult mai are de învățat. Acesta este mottoul meu. În timpul liber ascult multă muzică bună, dar îmi petrec foarte mult timp și cu băiețelul meu. Dintre artiștii mei preferați aș aminti pe Carol Emerald, Lara Fabian, Eros Ramazotti.

Zodie: berbec
Situație familială: mama a unui minunat băiețel
Hobby: muzica, sport
Mâncarea preferată: salate
MAKKAI KÁLMÁN (ÖCSI) - chitară, voce

M-am născut la data de 22 septembrie 1974 în municipiul Aiud. Am început să cânt la vioară din clasa I-a și am studiat cinci ani la modul cel mai serios. În clasa a-VI-a cu ocazia sărbătorilor de Crăciun am primit din partea părinților o chitară acustica românească de o calitate îndoielnica, dar a fost de ajuns  să nu mai las din mâna acest instrument. Prima formație în care am cântat a fost “EUTHANASIA” înfiintata în anii mei de școală împreună cu câtiva prieteni entuziasti. Am abordat un repertoriu rock (Metallica, Sodom, Accept etc) dar nu numa (AC\DC, Creedance Clearwater Revival, Beatrice etc). Ne-am bucurat de un real succes la nivelul orașului nostru și am avut chiar și câteva concerte. La 18 ani am plecat din orașul meu natal ajungând la Sf.Gheorghe, unde într-un timp relativ  scurt am fost primit într-o formație locală, numita ”SEMAPHORE”. Cu această formație am participat la numeroase festivaluri unde am câștigat numeroase premii (1995-Festivalul studentesc, premiul III, și tot în cadrul acestui festival am luat locul II ca și cel mai bun chitarist. Ca rod al acestei perioade a apărut și albumul ”Gondolatok” (“Gânduri”). Majoritatea melodiilor au fost compozițiile mele. Au fost realizate chiar și videoclipuri care au fost transmise pe canalul de televiziune TVR1. În a doua parte a anului 1990 mulțumita lui Pál Zakariás am intrat în lumea furtunoasă a nunților și a muzicii din restaurante, cluburi, baruri unde am avut ocazia să-mi perfecționez diferite genuri, stiluri și direcții muzicale, vocal-instrumentale. Între timp am colaborat și cu alte formații realizând câteva concerte. La cererea unui prieten am acceptat postul de chitarist solo-armonie, în B.V.N (Boala Vacilor Nebune). Cu aceasta formație am reușit să compunem un număr de melodii originale pentru un album pe care l-am și lansat și care s-a bucurat si de câteva videoclipuri care au putut fi urmărite în emisiunea lui Petre Magdin transmisa la orele târzii ale serilor rock. În următoarea perioadă am lansat în varianta demo câteva compoziții noi, dar fără un ecou spectaculos. Înainte de a se destrăma B.V.N am înființat trupa ”T.PANTHERS” cu care am pătruns în lumea muzicii progresive, cochetând și cu jazz-rockul. Am participat la multe festivaluri interpretând doar compozitii proprii. La festivalul de la Câmpulung Muscel am obținut premiul special al juriului. S-au născut așa doua înregistrări demo dar care nu au mai ieșit pe piata.
Halta următoare a fost formatia “HORIZONT” cu care din punctul meu de vedere am cântat genul de muzică cel mai apreciat de mine, respectiv rockul progresiv (Dream Theater) câțiva ani buni. Am muncit mult, am compus melodii noi, repetiții, participări la mai multe festivaluri, luând în genere locul întâi (fără falsă modestie). Videoclipurile au fost transmise la TVR1. A aparut chiar și un disc cu melodiile prezentate în aceste festivaluri. La festivalul  din Buzău am primit titlul de cel mai bun chitarist rock din țara. M-am ales din activitatea acestei perioade cu nenumărate diplome, distinctii și amintiri minunate.
După apusul trupei “Horizont” a urmat ”SECOND ATTEMPT” cu un stil nu chiar nou dar un gen cu totul aparte. Scopul nostru principal a devenit realizarea de noi compoziții și perfecționarea acestora. Esenta compozițiilor a fost creearea unei muzici cu ritmuri complicate (5-7 patrimi) bazate pe modelul rock-progresiv care a devenit și stilul de baza al formației. Cu această trupă am luat locul I la festivalul de la Câmpulung Muscel și am continuat activitatea prin concerte și turnee în țară și peste hotare.
În anul 1998, împreuna cu colegul meu Pál Zakariás am dat viața formatiei ”CADILLACS” care ne-a purtat în lumea rock’rollului, fusionului și a jazz-rockului. Urmează  creearea trupei “COUNTRY TRANSYLVANIA” cu un repertoriu country american original abordat într-un stil propriu croindu-ne astfel un drum în lumea muzicală transilvaneana. În anul 2004 am format formația “EQUINOX” cu care am cântat în general prelucrări din repertoriul universal asigurându-ne astfel participari la festivaluri, concerte, baluri sau orice alt eveniment muzical. În 2007 am lucrat la materialul unui nou disc dar care din păcate nu a mai apărut. Între timp am lucrat ca muzician de studio fiind  chitarist, basist și solist vocal. De asemenea am realizat multe orchestrații.
La începutul anului 2005 la cererea lui Kertész János am preluat postul de chitarist in formația “BUMERÁNG”. Aceasta a rămas fara basist. Chitaristul de atunci a preluat chitara bas iar eu am preluat chitara solo, cântând și cu vocea. În anul 2009 s-a născut proiectul ”CSERHÁTI  EMLÉKZENEKAR” (Cserhati tribute band) prelucrând și interpretând melodiile celebrei Cserháti Zsuzsa. A fost o mare provocare pentru mine și m-am perfecționat foarte mult. Trupa funcționeaza și astăzi. În 2010 mi-am luat adio de la formatia ”Bumeráng” și am intrat în formația vechiului meu prieten Zaki ,”BACK IN TIME3” pe postul de chitarist și solist vocal.

Zodie: fecioară
Starea civila: soț fericit și mândru tată a doi copii frumosi
Mâncarea preferata: orice dacă e cu maioneză
Muzica preferata: Rock progresiv (Dream Theater), TOTO, Steve Vai, Tony MacAlpine etc.
Hobby: să mă joc cu copilașii mei, să mă uit la DVD-uri muzicale, să ies la grătar și o bere cu prietenii
PÁL ZAKARIÁS - clape, voce

M-am născut în 25 iulie 1972 în municipiul Sf.Gheorghe, jud.Covasna. Am absolvit scoala ’’Tatrangi Sándor’’ iar la vârsta de 10 ani am început sa cânt la acordeon. În continuare am absolvit cursurile Școlii Populare de Artă din Sf.Gheorghe, secția clape (pian-sintetizator). După această perioada am început să cânt în diferite restaurante.
Primii pași în tărâmul profesionalismului i-am făcut singur. În anii respectivi l-am întâlnit pe Dombi Sándor, un bun muzicant al vremurilor, cu care am colaborat și cu care cuceream industria restaurantelor. Împreuna am înființat la Târgu Secuiesc, formația STOP.
Din anul 1990 am activat în permanență în diferite restaurante iar între anii 2006-2007 am avut contract ca pianist profesionist în Norvegia. În anul 1998 m-am întâlnit cu Makkai Kalman, iar împreună ne plăcea să rupem mereu barierele muzicale în toate restuarantele după bunul nostru plac. În perioada următoare am înființat formația ’’Cadillacs’’ cu care am cântat coveruri, repertoriu care l-am urmat și cu formația ’’Country Transylvania’’ în care am colaborat cu muzicieni foarte talentați.
Între anii 2002-2003 am fost membru al formatiei ’’Full Screen’’ după care m-am reorientat și am devenit membru fondator al formatiei ’’Back in time’’. În anul 2009 am făcut parte din formația ’’Cserhati emlekzenekar’’ (Cserhati tribute band) care a funcționat împreună cu cei mai talentati muzicieni din localitate. Tot în 2009 am înfiintat în paralel trupa ’’Prog.organ quartet’’ în care lucrez ca organist într-un stil progresiv rock si jazz-rock sau pur si simplu muzică rock orchestrală.
Toata această activitate s-a desfășurat în paralel cu formatia ’’Back in time’’. Începând cu anul 2010 activez ca organist și în formația ’’Room of the Floyd Affection’’.

Zodie - leu
Formatia preferată - Toto
Hobby - muzica bună în combinație cu berea rece
 
 
 
 
 
 
 
Zaki Zaki
Kata Kata
Öcsi Öcsi