MAKKAI KÁLMÁN (ÖCSI) - chitara, voce

M-am nascut la data de 22.septembrie.1974 în municipiul Aiud. Am început sa cânt la vioara din clasa I-a si am studiat cinci ani la modul cel mai serios. În clasa a-VI-a cu ocazia sarbatorilor de Craciun am primit din partea parintilor o chitara acustica româneasca de o calitate îndoielnica, dar a fost de ajuns  sa nu mai las din mâna acest instrument.
Prima formatie în care am cântat a fost “EUTHANASIA” înfiintata în anii mei de scoala împreuna cu câtiva prieteni entuziasti. Am abordat un repertoriu rock (Metallica, Sodom, Accept etc) dar nu numa i(AC\DC, Creedance Clearwater Revival, Beatrice etc). Ne-am bucurat de un real succes la nivelul orasului nostru si am avut chiar si câteva concerte.
La 18 ani am plecat din orasul meu natal ajungând la Sf.Gheorghe, unde într-un timp relativ  scurt am fost primit într-o formatie locala, numita”SEMAPHORE”. Cu aceasta formatie am participat la numeroase festivaluri unde am câstigat numeroase premii (1995-Festivalul studentesc, premiul III, si tot în cadrul acestui festival am luat locul II ca si cel mai bun chitarist. Ca rod al acestei perioade a aparut si albumul ”Gondolatok”(“Gânduri”). Majoritatea melodiilor au fost compozitiile mele. Au fost realizate chiar si videoclipuri care au fost transmise pe canalul de televiziune TVR1.
În a doua parte a anului 1990 multumita lui Pál Zakariás am intrat în lumea furtunoasa a nuntilor si a muzicii din restaurante ,cluburi, baruri unde am avut ocazia sa-mi perfectionez diferite genuri, stiluri si directii muzicale, vocal-instrumentale. Între timp am colaborat si cu alte formatii realizând câteva concerte.
La cererea unui prieten am acceptat postul de chitarist solo-armonie, în B.V.N (Boala Vacilor Nebune). Cu aceasta formatie am reusit sa compunem un numar de melodii originale pentru un album pe care l-am si lansat si care s-a bucurat si de câteva videoclipuri care au putut fi urmarite în emisiunea lui Petre Magdin transmisa la orele târzii ale serilor rock. În urmatoarea perioada am lansat  în varianta demo câteva compozitii noi,dar fara un ecou spectaculos.
Înainte de a se destrama B.V.N am înfiintat trupa ”T.PANTHERS”cu care am patruns în lumea muzicii progresive, cochetând si cu jazz-rockul. Am participat la multe festivaluri interpretând doar compozitii proprii. La festivalul de la Câmpulung Muscel am obtinut premiul special al juriului .S-au nascut asa doua înregistrari demo dar care nu au mai iesit pe piata.
Halta urmatoare a fost formatia “HORIZONT”cu care din punctul meu de vedere am cântat genul de muzica cel mai apreciat de mine, respectiv rockul progresiv (Dream Theatre) câtiva ani buni. Am muncit mult, am compus melodii noi, repetitii, participari la mai multe festivaluri, luând în genere locul întâi(fara falsa modestie). Videoclipurile au fost transmise la TVR1. A aparut chiar si un disc cu melodiile prezentate în aceste festivaluri. La festivalul  din Buzau am primit titlul de cel mai bun chitarist rock din tara. M-am ales din activitatea acestei perioade cu nenumarate diplome, distinctii si amintiri minunate.
Dupa apusul trupei “Horizont” a urmat ”SECOND ATTEMPT” cu un stil nu chiar nou dar  un gen cu totul aparte. Scopul nostru principal a devenit realizarea de noi compozitii si perfectionarea acestora. Esenta compozitiilor a fost creearea unei muzici cu ritmuri complicate (5-7 patrimi) bazate pe modelul rock-progresiv care a devenit si stilul de baza al formatiei. Cu aceasta trupa am luat locul I la festivalul de la Câmpulung Muscel si am continuat activitatea prin concerte si turnee în tara si peste hotare.
În anul 1998, împreuna cu colegul meu Pál Zakariás am dat viata formatiei ”CADILLACS” care ne-a purtat în lumea rock’rollului, fusionului si a jazz-rockului. Urmeaza  creearea trupei “COUNTRY TRANSYLVANIA” cu un repertoriu country american original abordat într-un stil propriu croindu-ne astfel un drum în lumea muzicala transilvaneana.
În anul 2004 am format formatia “EQUINOX” cu care am cântat în general prelucrari din repertoriul universal asigurându-ne astfel participari la festivaluri, concerte, baluri sau orice alt eveniment muzical. În 2007 am lucrat la materialul unui nou disc dar care din pacate nu a mai aparut. Între timp am lucrat ca muzician de studio fiind  chitarist, basist si solist vocal. De asemenea am realizat multe orchestratii.
La începutul anului 2005 la cererea lui Kertész János am preluat postul de chitarist in formatia “BUMERÁNG”. Aceasta a ramas fara basist. Chitaristul de atunci a preluat chitara bas iar eu am preluat chitara solo, cântând si cu vocea.
În anul 2009 s-a nascut proiectu l”CSERHÁTI  EMLÉKZENEKAR”(Cserhati tribute band) prelucrând si interpretând melodiile celebrei Cserháti Zsuzsa. A fost o mare provocare pentru mine si m-am perfectionat foarte mult. Trupa functioneaza si astazi. În 2010 mi-am luat adio de la formatia ”Bumeráng” si am intrat in formatia vechiului meu prieten Zaki ,”BACK IN TIME3” pe postul de chitarist si solist vocal. În anul 2011 cu Moni si Zaki am hotarât sa înfiitam o trupa cu cinci membrii (în plus alaturându-se chitara bas si toba) iar asa s-a nascut “BACK IN TIME5” cu care cântam coveruri din muzica  aniilor 70, 80, 90.

Zodie: fecioara
Starea civila: sot fericit si mândru tata a doi copii frumosi
Mâncarea preferata: orice daca e cu maioneza
Muzica preferata :Rock progresiv(Dream Theatre), TOTO ,Steve Vai, Tony Macalpine etc
Hobby: sa ma joc cu copilasii mei, sa ma uit la dvd-uri muzicale, sa ies la gratar si o bere cu prietenii.